МРРБ ще инвестира над 100 млн.  лв. в екоавтобуси с

...
МРРБ ще инвестира над 100 млн.  лв. в екоавтобуси с
Коментари Харесай

Общини край Пловдив с финансова помощ за „зелени“ автобуси

МРРБ ще влага над 100 млн.  лева в екоавтобуси с нулеви нездравословни излъчвания в 40 дребни и междинни общини, оповестиха за „ Марица “ от ведомството. Средствата са обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност по мярката „ Екологосъобразна подвижност - пилотна скица за поддръжка на устойчивата градска подвижност “ в границите на Компонент 8 „ Транспортна съгласуваност “. 

Процедурата е пилотна скица в поддръжка на промяната за устойчива градска подвижност, която вкарва условие за сходство на ограниченията за развиване на градския превоз (включително междуселищния) в общините с проекти за устойчива градска подвижност. Предвижда се доставка на 68 нови рейсове или тролейбуси с нулеви излъчвания, създаване на нови 27 зарядни станции за потребностите на публичния превоз и създаване и въвеждане на 10 интелигентни транспортни системи (ИТС) и интегрирани цифрови решения за възстановяване на ефикасността и успеваемостта на публичния превоз. Със средства от програмата ще се  осъществят и инфраструктурни ограничения за безвредна градска подвижност, ориентирани към пешеходци и велосипедисти.

Дейностите са ориентирани към територията на 40 градски общини от 6-те района за обмисляне от равнище NUTS 2, в които има обитаеми места над 15 000 поданици. Сред тях са общините Асеновград, Карлово, Пазарджик и Смолян. 

За всеки от шестте района за обмисляне, в които се намират избраните общини, са обезпечени средства, като са разпределени над 16 млн. лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР